EXTERIOR
DECOR Ltd.
Landscape design
Услуги
Капково напояване и микронапояване

Капковото напояване и микронапояването не е лукс, а необходимост, ако имаме оранжерия, парник, овощна градина, кът с подправки, декоративна растителност в градината, цветна леха или алпинеум. Възможностите за автоматизирано напояване на всяка една отглеждана култура, пести време и пари. Чрез един програматор и няколко метра капков маркуч или разпръсквачи за микронапояване, можем да си спестим хиляди главоболия, покрай отглеждането на каквато и да е растителност. Инвестицията в общия случай е минимална, но ползата от нея е безценна. Никога не можем ръчно да се справим перфектно в поливането на растителността. На пазара има много видове програматори, както за директно включване към градински маркуч, така и за свързване към специализиран капков маркуч с капкообразователни дюзи или микроразпръсквачи.
Системата за капково напояване представлява система от тръби за бавно и продължително напояване, които се поставят върху терена или се монтират непосредствено под повърхността на земята. В тръбите са инсталирани спираловидни капкообразователи, чрез които се редуцира налягането и се разпределя равномерно водата по системата. Този начин на напояване има няколко съществени предимства - задоволява нуждите от вода на растенията, равномерно напоява по дължината на капковия маркуч, поддържа постоянно ниво на влажност на почвата и не на последно място се монтира бързо и лесено, чрез подходящите фитинги.Капково поливане (капково напояване) и микронапояване, както и поливни системи - ние сме винаги готови да ви даден консултация, да проектиране или изградим системата, както и да я поддържаме в перфектен вид. Извършваме всякакви ремонти и подмяна на части при нужда, както и настройка на програматори, дюзи, разпръсквачи, пресостати и др.

 

МИКРОНАПОЯВАНЕ, КАПКОВО ПОЛИВАНЕ, КАПКОВО НАПОЯВАНЕ НА РАСТИТЕЛНОСТ

Снимки:  
Поливни системи

Статии:
Поливна система от А до Я

Поливни системи в озеленяването
- Капково напояване или капково поливане

 

Тагове: oзеленяване, проектиранеизграждане на градини, поддръжка градини,  вътрешно озеленяваневъншно озеленяванеполиване, поливни системи,  тревен чим, разпръсквачи, капково напояванепарковеландшафтна архитектураалпинеумнапоителни системи