EXTERIOR
DECOR Ltd.
Landscape design
Услуги
Еко градина

Ако искате да имате Еко градина, тя трябва да отговаря на следните принципи:

- максимално придържане към естественият релеф и релефни форми. Гледаме да запазим максимално природния пейзаж. Ако имаме хълм, го вписваме в цялостния ландшафт, като го подчертаем, чрез насочване на вниманието към него, чрез различни елементи.
- запазване на съществуващата растителност, ако тя е в добро състояние, ако не е следва да бъде третирана с естествени продукти за растителна защита.
- важно за една Еко градина е в нея да присъства вода, тоест водна площ. Tечащате вода внася естествена динамика в градината.- най-важното условие за Еко градина е създаването на естествен пейзаж от местни дървета, храсти и цветя. Това е необходимо, поради факта, че те са устойчиви на климатичните особености на конкретното място, а и са по-устойчиви и на вредители.
- цветята се използват много внимателно, като се предпочитат многогодишни цветя: маргаритки, божури, хортензии, рози и др.
- подбират се естествени материали (дърво, камък, филц) за всички парково-архитектурни елементи. Пътеки, беседки, перголи и др.
- от храстите е добре да се подберат почвопокривни, а тревните площи (ако въобще ги има) се решават като цветни поляни или площи, които се насяват с детелина или троскот.
- важно е да използвате само естествени материали при поддръжката на Еко градината. Естествени торове, естествени препарати за профилактика и растителна защита.- Еко градината може да има и стопанска част с био заленчуци и овошки, няма нищо по-вкусно от свеж току що откъснат плод или зеленчук на трапезата ви.

Статии:
Овощните дървета
- Мавритански поляни или цветни поляни
Японски градини