EXTERIOR
DECOR Ltd.
Landscape design
Услуги
Японски градини

  

Японските градини със своя неповторим стил и естествена красота винаги са били харесвани и желани, като дизайн от нашите клиенти. Точно поради тази причина ние сме запознати в детайли и можем да планираме и проектираме, изградим и поддържаме различните стилове японски градини.
В японските градини, като цяло има сравнително малко цветя, преобладаващи са вечнозелените дървета и храсти. Много важни за японските градини са цветът и текстурата на листата, формата на короната, декоративността на кората, защото градината трябва да доставя удоволствие и да запазва красотата си през всички сезини. Борът е много често използвано дърво, като символ на дълголетието. От храстите се използва често рододендронът, който с великолепните си цветове и хабитус ни радва през цялата година.
Независимо дали става дума за традиционната японска каменна градина или естествената и неповторима градина с типичните японски сортове растителност, декоративни мостчета, декоративна река, водна площ с японски шарани или каквото друго се сетите.
Японската градина е кътче от естествената природа, оформено като миниатюра. Тя може да се изгради, както на голямо пространство, така и в малко дворче.
При интерес към Японски тип градини - начин на планиране, философия и изграждане, можете да се обърнете към нашите ландшафтни архитекти за повече подробности.

 

Статии: 
- Японски градини - традиционни стилове