EXTERIOR
DECOR Ltd.
Landscape design
Услуги
Фън-Шуй градина

Ние имаме знанията и теоретичната подготовка да създадем градина по всички изисквания на Фенг-шуй / Фън-шуй. Ако тази философия на живот ви допада, свържете се с нас, за да започнем работа.

„Feng” означава „вятър”, а „shui” означава „вода”. В Китайската култура нежният вятър и чистата вода се асоциират с добрата сполука. „Добро фенг-шуй” означава хубав живот и успех, а „Лошо фенг-шуй” съответно несполуки и нещастия.

  

Фенг-шуй / Фън-шуй енергиини градини

Съвет: Балансът е ключовата движеща сила според Фенг-шуй / Фън-шуй. Всички елементи в една градина трябва да съответстват един на друг, т.е. не трябва никой от тях да доминира над останалите. Централната част на градината се старайте да остане свободна, тоест да няма високи дървета и храсти, както и други елементи. Хубаво е всичко да е по периферията. При засаждането на групи от дървета или храсти избягвайте симетрията. Остроъгълни елементи, разположени по пътеките, могат да насочат към минаващите остра енергия Чи, която да им донесе напрежение и стрес. Предпочитайте извиващи се, плавни очертания на пътеките във вашата градина, вместо правите линии, тъй като това дава възможност на енергията Чи бързо и лесно да изтича, което води до дискомфорт.

  

Статии:
Фън-шуй /  Фенг-шуй 
- Японски градини - традиционни стилове