EXTERIOR
DECOR Ltd.
Landscape design

Начало >   Статии > Изграждане на Мъглуващи охладителни системи

img Изграждане на Мъглуващи охладителни системи

Охлаждащите системи
са много добър избор за горещите месеци от годината. Мъглуването внася свежест и напомня на морски бриз, а освен това при слънчево време има и много приятен декоративен визуален ефект. Тази статия е специално за хората, които желаят да си изградят мъглуваща охладителна система, а именно какво е необходимо, за да се изгради тя като информация и материали и какви са ползите от нея. 
Охлаждащата система понижава температурата с до 10 градуса и предпазва от досадните насекоми, както и почиства въздуха от прах.
За една такава система, в общи линии е нужна вода и ток за захранването й. Избираме от къде ще се захрани тя и измерваме диаметъра на захранващата тръба, за да сме на ясно какви фитинги и какъв филтър ще използваме за системата. Измерваме линейната дължина на мястото, което искаме да покрием със системата. Мъглуваща система може да се изгради на тераси, на тенти, покриви, барбекюта, беседки и други места стига да имаме достъп до водоизточник и електричество.
 
Филтър 10 микрона Захранващ блок Шлаух маркуч
 
И така, замерваме дължината на мястото което искаме да покрием, като ако имаме тента, която е двустранна е добре да се замери цялата тента като площ, за да се прецени къде да бъде монтирана системата. Дюзите се поставят за максимален ефект на 0,80 м разстояние, ако са на по-голямо разстояние намалява покритието и ефекта не е максимален. Така, ако имаме 20 линейни метра за покритие, ще са ни нужни 25 дюзи и 26 скоби за захващане на дюзите, както и около 20 метра захранващ шлаух маркуч, като трябва да се има в предвид, какво е разстоянието до водоизточника, за да се предвиди и тази част от захранващия шлаух и естествено може да са нужни и допълнителни фитинги и скоби, който се преценяват най-лесно на място или чрез представяне на подробен снимков материал. Нужен ни е захранващ блок (помпа и филтър), както и допълнителен филтър, който се поставя преди цялата система, за да сме сигурни, че няма да имаме запушване на дюзи и неефективно разпрашаване. Помпата е специално произведена за мъглуващи охлаждащи системи, като трябва да стане ясно, че не всяка помпа може да захранва системата. Подходящата  помпа работи на 9 бара налягане, което е необходимо за доброто разпрашаване на водата и постигане на желания ефект. Обикновено поради скъпо струващия захранващ блок, ни питате дали може без него? Да, но само ако имаме добро налягане във водопроводната мрежа и по-малък брой дюзи, съответно и площ на покритие. Това може да се установи само при замерването на съответното налягане и изчисляване на броя дюзи за охлаждащата система
Има вариант системата да се включва ръчно, чрез монтиран кран, или да й се монтира електромагнитен клапан с програматор (като това се използва за по-големи системи, обикновено в цехове и оранжерии, в които имаме нужда от поддържането на постоянна въздушна влажност.
Като цяло се нуждаем от: захранващ шлаух маркуч, дюзи с тройници, скоби за захващане на захранващия маркуч, спирателни кранове, фитинги за шлауха, филтър 10 микронов - монтира се преди цялата система, захранващ блок и фитинги за връзка към водопреносната мрежа. 
 
Скоба и дюза с тройник Работеща Мъглуваща охладителна система Декоративен ефект
 
Предлагаме и готова мъглуваща охлаждителна система с вентилатор, работеща автономно от водопровода. Тя е цяла мобилна станция, която спокойно можете да сложите до басейна или някъде в градината и да се радвате на охлаждащия й ефект. Резервоара й побира 20 литра вода, което позволява автономна работа до 4 часа без презареждане на резервоара – нужно е само захранване от електрическата мрежа.
Ако искате да имате една такава охлаждаща система, можете да се свържете с нас, за да ни попитате за начин на монтаж и цена на системата или материалите за нея.
 

Други статии:

Интериорно озеленяване - растителност за спалнята.Изграждане на Мъглуващи охладителни системи.Пролетна градина.Зазимяване на градини.Създаване на пространство за релакс.Езика на цветята.Изграждане на Воден ефект в градината.Дизайн на градини.Мавританска поляна или цветна поляна.Подготовка на терена при полагане на тревен чим (зачимяване).Подобряване на качеството на въздуха по естествен начин.Интериорно озеленяване на офиси ...Изграждане на зелен паркинг.Капково напояване или капково поливане.Покривни градини.Луковични цветя.Затревяване или зачимяване ( полагане на тревен чим ).Японски градини - Традиционни стилове.Поддръжка на градини.Поливна система от А до Я.Стимулиране на петте сетива в градината.Екстериорен дизайн, планиране и проектиране.Поддръжка на градини – поддръжка на тревни площи.Затревяване.Озеленяването – дейност която все още се пренебрегва у нас.Алпинеум (Скален кът).Поливни системи в озеленяването.Овощните дървета.Фън-Шуй.