EXTERIOR
DECOR Ltd.
Landscape design

Начало >   Статии > Японски градини - Традиционни стилове

img Японски градини - Традиционни стилове

Градина Karesansui
Karesansui градини или каменни градини са повлияни основно от Дзен будизма и могат да бъдат видяни в Дзен храмовете ( храмове за медитация). За разлика от други японски традиционни градини при тях не присъства елемента вода, който е заменен с чакъл или пясък, които симулират усещане за вода. Камъка се явява символ на земята, а чакъла символ на водата, към тях трябва да бъдат избрани за различни фигури – мъхове и малки храсти. В крайна сметка чрез скалите и мъха се представят - езера, острови, лодки, морета, реки и планини по абстрактен начин. - Пример Ryoanji  храм в Киото, която е градина, символ на този стил.

   

Daisen в Киото, създадена през 1513 г., също е особено известна.


  

Градина Tsukiyama
Tsukiyama градините
са копие на известни пейзажи от Китай или Япония, и стремежа на хората изградили тези градини е да направят една малка градина да изглежда по-просторна. Това се постига чрез използване на високи дървета и храсти, които са явяват естествена преграда между градината и околните сгради. Този стил японска градина има за цел да накара посетителите да се фокусират върху близките планини, който са в далечината. По този начин изглежда, че градината е в планините, а самата планина се явява важен мотив в градината. Езера, потоци, хълмове, камъни, дървета, цветя, мостове и пътища са основни елементи в този стил японска градина.

  

Градини Chaniwa
Chaniwa градините се изграждат за провеждане на чайни церемонии. Там обикновено има изградена чайна, която представлява дървена постройка, където се извършва чайната церемония, все едно сте в малка дървена хижа в градината. Важни елементи са мостчетата водещи до чайната. Друг важен елемент в тази японска градина е каменния фенер и речните камъни (tsukubai), където гостите се пречистват преди церемония.
Растенията които се използват в японските градини най-общо са: бамбук, японски черен бор, клен, папрати, мъхове и различни вечнозелени храсти.
Ако сметнете, че вашата философия е свързана с философията на японската градина, винаги можете да се свържете с нас. Ние ще ви помогнем с идеите и ще изградим за вас вашата японска градина.

   

 

Снимки на  Озеленяване на градини, Проектиране на градини, Интериорно озеленяване, Покривно озеленяване, Поддръжка на градини, Изграждане на градиниПоливни системи, Импресия в картини  - от Екстериор Декор

Тагове: oзеленяване на дворове, проектиране на градини,  изграждане на градини, 

Други статии:

Затревяване или зачимяване ( полагане на тревен чим )
Японски градини - Традиционни стилове
Поддръжка на градини
Поливна система от А до Я
Стимулиране на петте сетива в градината
Екстериорен дизайн, планиране и проектиране.

Поддръжка на градини – поддръжка на тревни площи
Затревяване
Озеленяването – дейност която все още се пренебрегва у нас
Алпинеум (Скален кът)
Поливни системи в озеленяването
Овощните дървета
Фън-Шуй