EXTERIOR
DECOR Ltd.
Landscape design

Начало >   Статии > Стимулиране на петте сетива в градината

img Стимулиране на петте сетива в градината

В крайна сметка, всичко е въпрос на усещане. Представете си, че сте с любимия човек в градината, под звездите, на лекия вятър носещ аромата на природата и звуците на бълбукащата вода. Независимо къде е разположена градината ви, вие можете да направите, така че да включите в нея, задоволяване и на петте сетива. Задоволството от допира с майката природа не може да се сравни с никакво друго чувство.
Нашия екип може да ви помогне да преоткриете природата, чрез професионален градински дизайн.

Погледа е първото сетиво което се стимулира в градината.               

ПОГЛЕД
Погледа е първото сетиво което се стимулира в градината. Зеленото е добро за очите, успокоява ги, а и освен това влияе и добре на нервите. Контрастът на дървото комбинирано с камък, вода с почва и зеленина. Много зелени храсти и растения, които се допълват от хладните цветове на различните дървета, осветлението във водната площ винаги носят красиви нюанси и радват окото.

Докосване ДОКОСВАНЕ
Докосване на студена течаща вода е освежаващо. Чувствате ли се добре, когато докосвате с крака полятата морава? Потопете ръката си в езерото или починете седнали на дървен стол върху дървена платформа. Естествените материали влияят добре. И ви зареждат с положителна енергия.
 
Звук ЗВУК
Естествения звук от течаща вода, както и песента на птиците са доста успокояващи и действат много тонизиращо. Така ако медитирате или събирате мислите си, нищо не помага по-добре от звука на водата, която се сблъсква с езерната повърхност  или шумоленето на листата на дърветата в лек бриз.
Миризма МИРИЗМА
Добавете ароматни растения като подправки, храсти, цветя. Те помагат да се изострят сетивата ни. Препоръчваме местни растения и някои от чуждоземните видове, климатизирани към нашите климатични условия.
Вкус ВКУС
Включете билките от градината си в готвенето. Или просто откъснете някой вкусен плод от дръвче надвора. Направете си пикник със семейството  и приятелите и се забавлявайте на открито във вашата красива градина.

 

Снимки на  Поддръжка на градини, Изграждане на градини - от Екстериор Декор

Тагове: проектиране на градини,  oзеленяване на дворове, изграждане на градини,  поддръжка градини, ландшафтна архитектура

Други статии:

Екстериорен дизайн, планиране и проектиране.
Поддръжка на градини – поддръжка на тревни площи
Затревяване
Озеленяването – дейност която все още се пренебрегва у нас
Алпинеум (Скален кът)
Поливни системи в озеленяването
Овощните дървета
Фън-Шуй