EXTERIOR
DECOR Ltd.
Landscape design

Начало >   Статии > Екстериорен дизайн - планиране и проектиране

img Екстериорен дизайн - планиране и проектиране

Ключът към максималното разкриване във визуален и в практически аспект на потенциала на вашето дворно пространство, към неговото естетическо оползотворяване, е дизайнът. Това включва  планиране и оформяне на пространството по начин, който най-добре подхожда както на вашия начин на живот, така и на характера на вашия дом  и на заобикалящата го среда. Ето от тук, а именно от проектирането трябва да се започне. Не подценявайте тази най-важна първа част от изграждането на вашата градина. Както една къща не може без добър проект за разпределение и дизайн, същото важи и за дворното място. И като част от едно цяло е много важно градината да е част от къщата, тоест те да се възприемат като едно цяло.
Пространството е скъпоценен търговски артикул. В града то е толкова ограничено и скъпо, че има смисъл да се радвате на всеки един сантиметър, който притежавате. За да се получи желаният от вас ефект, при проектирането могат да се комбинират всички видове елементи и техники. Вашата градина може да съдържа скулптура, малко вода и растения – при подходящо осветление през нощта ефектът би бил направо магичен. Много добър декоративен ефект има и добре работещата поливна система, която както писахме в статията "Поливни системи "се явява много важна част от градината, с животворния ефект на водата, за да имаме красива растителност и тревни площи.
Ако сте сред щастливците, които разполагат с достатъчно пространство да осъществят по-мащабни идеи, ви предлагаме да помислите за изграждането на перголи, декоративни мостчета, пейки, барбекю, спортно игрище, детска площадка, скален кът или каквото ви дойде на ум, стига да е добре планирано неговото разположение и да се синхронизира с останалите елементи на градината, то ще бъде един практичен акцент с много важна стойност за вас и вашето семейство.
В случай че желаете екстериора да бъде по-атрактивен поставянето на водна площ като акцент в композицията може да бъде търсеното от вас решение.
На първата снимка е даден примерен проект, като с номерация сме отбелязали отделни елементи, а именно: 1 - Суха река, 2 - Ротонда, 3 - Барбекю и склад, 4 - Водна площ, 5 - Детска площадка. На втората снимка имаме визуализация на фонтан (визуализациите влизат в проектната документация при желание) На третата снимка виждаме изградена пергола (асма). На четвъртата снимка имаме тенис корт. На петата снимка имаме водна каскада, която може да придаде усещане за динамика и стил на вашата градина. На шестата снимка имаме изграден скален кът, който може да се яви един незабравим акцент във всяка една градина.

Примерен проект от Exteriordecor.bg Визуализация на фонтан от www.exteriordecor.bg Пергола (асма)

Тенис корт Каскада Изграден скален кът от Exteriordecor

Нашият екип винаги е готов да откликне на заинтересованите от цялостни решения за градината. Също сме готови и на консултантски услуги свързани с това.
 

Снимки на  Поддръжка на градини, Изграждане на градини - от Екстериор Декор

Тагове: проектиране,  oзеленяване, изграждане на градини,  поддръжка градини, ландшафтна архитектура

Други статии:

Поддръжка на градини – поддръжка на тревни площи
Затревяване
Озеленяването – дейност която все още се пренебрегва у нас
Алпинеум (Скален кът)
Поливни системи в озеленяването
Овощните дървета
Фън-Шуй