EXTERIOR
DECOR Ltd.
Landscape design

Начало >   Статии > Овощните дървета

img Овощните дървета

Овощните дървета и мястото им в нашата декоративна градина.

Когато се спомене понятието овощарство или овощно дърво, в по-голямата част от хората изниква асоциацията за обработени земеделски насаждения, подготвени за таз годишната реколта. Имат ли обаче място този вид растения в нашата градина? Нашият отговор е – да. Ако се позовем на античните писания, дори и в райската градина е имало ябълка.

За съжаление, в стремежа си за изграждане на по-модерен тип градини, много от колегите ландшафтни архитекти умишлено избягват да ги използват. Да не би ароматният цвят на кайсията, разчупената корона на крушата, дебелата сянка на дюлята или бяло-розовите цветове на ябълката да не могат да намерят място между високо-декоративните качества на видовия състав дошъл от различни краища на света? Едва ли. Все пак идеята на нашата дейност е да създадем кътче природа в границите на някаква територия, а не изкуствена среда за живеене. От друга гледна точка, удоволствието на човек да откъсне един от любимите си плодове докато се разхожда из собствената си градина би било по-голямо, от това да се реди на опашка, за да си го купи.

Постигането на този резултат обаче се съпътства от прилагането на регулярни мерки за защита, както на самото растение от вредители (насекоми, гъбни заболявания и др.), така и на неговите плодове. Пръскането с необходимите препарати трябва да се извършва в подходящият момент. Ежегодното оформяне на короната, е друго мероприятие даващо възможност на дървото едновременно да се впише с декоративните си качества в общата композиция на градината, така и да  повиши плододаването му. Спецификата на по-горе посочените дейности е тясно свързана с конкретния вид растение и се нуждае от консултация със специалист - ние от ЕКСТЕРИОР ДЕКОР ООД сме на ваше разположение.

  

Следва продължение ...

Снимки на  Поддръжка на градини, Изграждане на градини, Интериорно озеленяванеИмпресия в картини, Покривно озеленяване - от Екстериор Декор

Тагове: вътрешно озеленяване, външно озеленяване, паркове, ландшафтна Поддръжка на градини, oзеленяване на дворове, затревяване

Други статии:

Покривни градини
Луковични цветя

Затревяване или зачимяване ( полагане на тревен чим )
Японски градини - Традиционни стилове
Поддръжка на градини
Поливна система от А до Я
Стимулиране на петте сетива в градината
Екстериорен дизайн, планиране и проектиране.

Поддръжка на градини – поддръжка на тревни площи
Затревяване
Озеленяването – дейност която все още се пренебрегва у нас
Алпинеум (Скален кът)
Поливни системи в озеленяването
Овощните дървета
Фън-Шуй